Splint 3d CadCam

In de volksmond noemt men een splint ook wel knars- of opbeetplaat. Echter er zijn wezenlijk verschillen!

De Splint kunnen wij in Hattem volledig DIGITAAL voor u aanmeten! Zonder te happen!!!

De splint wordt aangemeten bij ernstige slijtage van de elementen (tanden en kiezen), na opbouw van deze versleten tanden en/of kiezen en ter verlichting van pijn aan het kaakgewricht en/of aan de kauwspieren. Een knars-opbeetplaat wordt veelal aangemeten ter bescherming van uw tanden en kiezen bij knarsen of klemmen.
Het materiaal waaruit deze voorziening wordt vervaardigt is zacht en zeer slijtage gevoelig. Derhalve eigenlijk een zeer tijdelijke bescherming, wel aanzienlijk voordeliger bij aanschaf.

De oorsprong van de kaakgewrichtspijn kan vele oorzaken hebben. Een consult bij een tandarts – gnatoloog kan helderheid geven m.b.t. de klachten. De slijtage treedt onder andere op bij een hoge zuurgraad in de mond (o.a. door overmatig gebruik van cola en sportdranken) als ook in combinatie bij knarsen en/of klemmen.

  • Knarsplaat is een dunne harde kunststofplaat (hoge slijtage).
  • Opbeetplaat is een dunne zachte plaat van kunststof (zeer hoge slijtage).
  • De splint is een harde kunststofplaat, die niet of nauwelijks slijt, met een hoog draagcomfort.

De splint wordt door ons digitaal vervaardigd en gefreesd uit transparante zeer harde, zeer slijtvast, krimpvrije kunststof (polymethylmethacrylaat), daarmee is deze in aanschaf duurder, echter met een veel langere levensduur dan de knars- en opbeetplaat. De CadCam gefreesde versie is zonder klammers en past perfect in de mond.

Ter verhoging van het comfort kunnen wij ook een splint zonder klammers vervaardigen via dieptrek techniek, deze wordt uitgevoerd met een zachte voering.

Ons advies is om de splint gedurende de nachtrust te dragen. Bij extreme klachten is het soms noodzakelijk de splint ook overdag te dragen.

Een gewenningsperiode is vaak wel noodzakelijk. Over het algemeen kost het wennen enkele weken.
Na deze periode is het comfort hoog.

* Vergoeding voor een splint is mogelijk bij een aantal aanvullende verzekeringen.

Stobbe Tandtechniek & Maxillofaciaal

Het team staat voor u klaar!!

Wij kunnen u alle diensten voor tandtechnische-en maxillofaciale werkstukken aanbieden.