Implantaat-prothese

Een klik-prothese wordt ook wel implantaat-prothese genoemd. Dit is een prothese die wordt vastgeklikt of geklemd op implantaten. U kunt implantaten het beste vergelijken met kunstwortels.

Ze zien er uit als een schroefje en worden gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal, veelal titanium. De implantaten vervangen de afwezige tandwortels en worden onder plaatselijke verdoving – pijnloos – door een ervaren kaakchirurg of tandarts-implantoloog in uw kaak geplaatst. Gedurende een periode van 10 – 14 dagen is ons advies om uw prothese niet te dragen. 10 dagen na het plaatsen van de implantaten kan uw prothese worden aangepast met een flexibele (tijdelijke) voering, zodat u deze weer kunt dragen. Uw nieuwe prothese, zal na de afgifte van een machtiging door uw Ziektekostenverzekering , pas na 3 maanden (10- 12 weken) op deze implantaten worden aangemeten. Voor een bovenprothese geldt zelfs langere periode (4-6 maanden).

Daarna heeft u een klikgebit, welke u eenvoudig zelf in- en uit kunt nemen. Wij geven u de juiste instructies en adviezen.

Gebitsprothese

Voor de normale gebitsprothese geldt een eigen bijdrage van 25% van de kosten (plus uw eventuele openstaande eigen risico). Voor implantaat gedragen prothesen voor de onderkaak geldt: 10% eigen bijdrage van de kosten (plus uw eventuele openstaande eigen risico). Voor een implantaat gedragen prothese op de bovenkaak geldt: 8% eigen bijdrage van de kosten (plus uw eventuele openstaande eigen risico).

Reparaties en rebasing

Ook voor reparaties en rebasing geldt eigen bijdrage ingevoerd van 10% van de kosten (plus uw eventuele openstaande eigen risico).

Stobbe Tandtechniek & Maxillofaciaal

Het team staat voor u klaar!!

Wij kunnen u alle diensten voor tandtechnische-en maxillofaciale werkstukken aanbieden.